C.O.P.D. (Chronic Obstructive Pulmonary Disease)

Heel veel mensen in Nederland hebben een chronische longziektes zoals COPD en astma.
Volgens NIVEL Zorgregistraties eerste lijn hadden in 2015 zo'n 607.300 mensen COPD en 613.500 mensen astma.
Het hebben van een actieve en gezonde leefstijl helpt volgens onderzoek om de algehele gezondheid, de lichamelijke fitheid en de kwaliteit van leven van chronische longpatienten te verbeteren en ze hiermee minder afhankelijk te maken van medicijnen.
 
Op onze praktijk worden chronische longpatiënten intensief begeleid.
De begeleiding is met name gericht op het aanleren van een actieve leefstijl om daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren.
Dit doen we onder andere door verbetering van de lichamelijke fitheid, door te leren om je energie goed over de dag te verdelen en door het verbeteren van de algehele spierkracht.
Het  leren optimaal slijm uit de longen te verwijderen is ook een groot aandachtspunt binnen de behandeling. 
Daarnaast is er aandacht voor de ademhalingsregulatie; heb je voldoende controle over je ademhaling in rust en tijdens inspanning?

Wij zijn als praktijk sinds 2002 aangesloten bij het COPD netwerk Nijmegen e.o. Dit netwerk bestaat uit fysiotherapeuten uit Dekkerswald, het CWZ en uit verschillende eerstelijnspraktijken uit de regio die veel ervaring hebben met het werken met COPD patiënten. Het doel van dit netwerk is om de zorg rond COPD patiënten verder te optimaliseren.
Onze praktijk heeft goede contacten met de longartsen en longverpleegkundigen van zowel het CWZ als van Dekkerswald, dit komt de behandeling zeker ten goede.

De vergoeding is per 2019 aangepast. Voor meer informatie klik hier.